Relaas Openingsrit 2019

13 april 2019

Dag op dag 36 jaar geleden ontstond MK JANHAGEL. Dus mochten we onze deelnemers op n klein extraatje trakteren, nl. n fotoshoot 😊
Ieder die dat wenst krijgt een mooie herinneringsfoto doorgemaild.

openingsrit 2019
Enfin na nog wat gepallaber vertrokken we op het Douaneplein stipt om 13U richting onze noorderburen. De vaste Janhagel-toerrit-klanten weten dat wij altijd die richting uitgaan, daar we in NL de minste verkeerslichten tegenkomen en dit is voor ons toch steeds een garantie dat er minder risikoos zijn bij het afzetten v d kruispunten, en dat daarom onze toerritten steevast veilig en wel overwogen worden uitgereden.

We reden met onze groep van toch een kleine 100 inschrijvingen via Woensdrecht, Krabbendijke, Yerseke, Wemeldingen, naar Wolphaartsdijk voor onze 1ste stop.
Mensen waren daar precies niet zo blij met onze komst, ondanks dat we dit op voorhand hadden afgesproken. Maar soit, ’t kan niet altijd perfect zijn hé 😊.

Allez, dan maar weer verder getrokken naar Oud Sabbinge, Nissen Kwadendamme om n supergezellig 2de stop te hebben in Hoedkenskerke, Compagnie Surf en Turf. Hier waren we héél welkom, en werden we met open bloesjes ontvangen (grapje) en vergaten we al gauw de perikelen van onze 1ste stop. Gezelligheid troef hier in die verbouwde treinwagon, en niets was teveel gevraagd. Hier kom ik zeker nog eens terug om te geniet van het landschap en de bloesjes .

De warmte van de Surf en Turf bloesjes, konden we goed gebruiken op onze verdere rit naar huis. Man man wat was het koud. Dat er aprilse grillen zijn, daar hadden we al van gehoord, maar omdat zo aan den lijve te ondervinden …. Brrrrr. Dan in één ruk over Kruiningen Rilland naar ons oude vertrouwde Putte.

Soep met ballekes ! die kwamen goed van pas om onze verkleumde ledematen terug te smeren … En ocharme onzen A3 die daar met de hagelbollen op zeune kop nog hamburger moest bakken ook … die verdient een noemenswaardige vermelding : dank u A3 dat jij onze rots in de hamburgerbranding was 😊
Na de inwendige mens wat verstevigd te hebben, konden we tussen pot en pint nog wat genieten van onze lifeband “ Simple Tribute “.

En ondanks de koude, hebben we toch n tof toerke en een gezellig avondje gehad.

Tot de volgende keer

De Janhagelaars