Verslag Sluitingsrit 2019

Zaterdag 26 oktober was het weer zover. Traditioneel 1 week na koekloting zetten wij voor de laatste keer van ’t seizoen gezamenlijk onze motoren nog eens in gang.

WhatsApp Image 2019 10 27 at 19.24.16

 En niet alleen MK JANGEL, want maar liefst 145 deelnemers schreven zich in voor een zonnige herfstrit !

Dat was tenminste het idee, want volgens de weersaankondiging zouden we gaan genieten van “Het laatste herfstzonnetje” . Veel zon zagen we wel niet, wind daarentegen …
Maar het was droog en aangenaam, dus so far so good.

Naast de klassieke solidariteit onder de Putse motorklubs, die al decennialang met onze meerijden, toch even het vermelden waard dat we 15 “gens de voyage” mochten verwelkomen op onze sluitingsrit.

Ja, wij hebben hen met de kermis ook gesteund hé (grapje) …

Dus ‘t één plezier is ’t ander waard ….

Mor soit, ietske voor 13U daverde het douane-plein op zn grondvesten en reden we in een kilometerslange sliert richting NL.

Huijbergen en Wouw zijn onvermijdbaar om in NL te geraken, die staan dus jaarlijks op ’t programma. Daarna langs mooie rustige weggeltjes en pittoreske dorpjes naar de Oude Tonge voor onze 1ste stop bij CAFE DE GEIT.

Groot plein hebben ze daar, dus dat mooi meegenomen, want ik kan het je verzekeren, een goede stopplaats met parkeergelegenheid voor 140 motoren te vinden is niet altijd een evidentie.

Na de nodige koffekes, platte waters en colakes, (ja mannen geen bier hé als ge met de motor rijdt ! hm hm …. ) op naar Stampersgat, Dinteloord, Moerstraten, zo naar de 2de stop in Heerle.

Daar ook nog effe op asem gekomen, en dan terug naar Den Belgique.

Terug aangekomen op het Douaneplein:
geen verrassing, maar wel lekker meegenomen: de bovenste beste hamburgers van de bovenste beste kwaliteit, en dat voor géén geld … 😊
Bokes met soep uiteraard à volonté
En dan nog effe wachten tot eindelijk die band gaat spelen …
Om 18u begon dan de cowboys van Easton aan hun repertoire …
Al bij al weer een leuk dagje en avondje. Top dat jullie erbij waren, rij voorzichtig en tot in 2020

Jan en de Hagelaars